Top 5 redenen Cyberrisico verzekeren

Cyberrisico verzekerenTop 5 redenen waarom een Cyberrisico verzekeren bijvoorbeeld via Hiscox nodig is. De elementen hebben we hieronder nog even naast elkaar gezet. Toch is het altijd de vraag of het Cyberrisico verzekeren voor elk bedrijf zinvol is. De meeste bedrijven hebben een website zonder dat er toegang tot klantgegevens en zijn dus goed beschermd. Dus risico’s zijn dan te verwaarlozen en kan het Cyberrisico verzekeren worden uitgesteld. Ga zelf even na waar de zwakke IT plekken in uw bedrijf zitten. Berekenen ook even direct een premie; dan kunt u een goede afweging maken.

1. Meldplicht
Voldoen aan melding als er een inbreuk is op systemen is een tijdrovende bezigheid. De meeste landen in Europa kennen nu zo’n meldplicht. Zelfs als er geen wettelijke verplichting om inbreuken te melden is, dan zien we dat er steeds meer bedrijven zijn die een vrijwillige melding verstandig vinden om hun merk en reputatie te beschermen. Data Risks cyberverzekering kan deze risico’s dekken en zorgt dat er tijd, geld en reputatie wordt beschermd.

2. Cybercrime
Cybercrime is een snel groeiende vorm van misdaad van de laatste jaren. De randsomware problemen in 2017 waren een wake-up call voor veel bedrijven. De eerste vorm van cybercrime was phreaken. In de jaren 70 waren criminelen via de telefoonlijn bezig.  Die daders (phreakers) hadden in de gaten dat het telefoonsysteem werkte met bepaalde tonen. Die konden geïmiteerd worden en zo konden ze gratis bellen.
Ons leven speelt zich steeds meer digitaal af, en dus neemt de online criminaliteit toe. Verlies van data en hacking zijn één van de vele voorbeelden en deze risico’s zijn niet of maar gedeeltelijk gedekt onder traditionele verzekeringen. Het Cyberrisico verzekeren kan een oplossing zijn voor veel toekomstige problemen.

3. Afhankelijkheid van systemen
IT-Systemen zijn cruciaal voor het bedienen van relaties, maar bijvoorbeeld hun downtime is niet verzekerd op de standaard verzekeringen. Alle bedrijven vertrouwen op websites en servers om hun business te kunnen uitoefenen. Een hackers aanval, computer virus of kwaadaardige actie van werknemers kan voor onderbreking van de bedrijfsactiviteiten zorgen. De omzetderving wordt door via zo’n verzekering vergoed en allen daarom al is het Cyberrisico verzekeren dus zinvol.

 

 

4. Portable devices
Mobieltjes, en tablets hebben ons leven een stuk eenvoudiger gemaakt. Maar deze apparaten zorgen ook voor een zwakke schakel in het bedrijfsproces. Daardoor kunnen eenvoudig vertrouwelijke gegevens verloren gaan. Echter, deze nieuwe manier van werken betekent ook dat belangrijke en vertrouwelijke gegevens kunnen worden gestolen of gemakkelijker verloren. Een computer achtergelaten in een trein, een gestolen tablet in een restaurant of een verloren USB stick zijn allemaal goede voorbeelden. Ook zijn de apparaten zelf het doelwit met een groeiend aantal virussen. Het cyberrisico verzekeren dekt de kosten en aansprakelijkheid die gepaard gaan met een data inbreuk via portable apparaat.

5. Data is waardevol
We hebben veel meer data dan ooit tevoren en soms zelfs zijn deze gegevens van onze klanten en leveranciers. Non-disclosure contracten en commerciële voorwaarden, garanties en vrijwaringen besteden steeds meer aandacht aan beveiliging van de waardevolle gegevens. Gegevens van derden zijn cruciaal en u kunt aansprakelijk worden als u deze kwijt raakt ongeacht de oorzaak. Bij het cyberrisico verzekeren worden de eigen kosten en de schade van derden als gevolg van verlies van data vergoed.

Verzekeringen

Laat uw reactie achter