Transportverzekering goederen of € 10 per 2019 kiloprijs

De transportverzekering verzekert uw handelsgoederen tegen diefstal, schade en verlies tijdens het transport. Want u krijgt bij schade of verlies vaak hooguit € 10,- per kilo van de vervoerder. Niet alleen vervoer met uw eigen bedrijfsauto maar ook transport dat u uitbesteedt aan anderen. Vliegtuig, vrachtwagen, fiets; het maakt niet uit.

Eigen Goederen transport premieberekening

De vergoeding bij een schade Transportverzekering

U krijgt de waarde uitgekeerd. Vergoed wordt de inkoopwaarde plus 10% imaginaire winst of verkoopwaarde als die goederen al zijn verkocht.

Uitbesteden en de verliesvergoeding 

TransportverzekeringLaat u uw goederen vervoeren voor UPS, DHL, PostNL of een ander vervoersbedrijf dan geeft u uw goederen uit handen. Natuurlijk worden die bijna altijd netjes afgeleverd. Maar het kan mis gaan. Soms door schuld van de vervoerder maar soms ook buiten zijn schuld. Een vracht vat vlam of rijdt het kanaal in. Of de goederen worden uit die vrachtwagen gestolen of ze worden beschadigd afgeleverd. Natuurlijk kunt u een vergoeding krijgen van de vervoerder maar meestal is die vergoeding soms niet meer dan € 10,- per kilo en maximaal een paar tientjes per zending. U kunt ze terugvinden op de websites van bijvoorbeeld  UPS, DHL, PostNL (pdf). Een transportverzekering is al snel de moeite waard. Voor de premie hoeft u het niet te laten.

Wat zijn handelsgoederen?

  1. De goederen van uw eigen bedrijf waarmee u handel drijft;
  2. Maar ook de zaken die u van een ander in bewaring heeft;
  3. Zaken zaken ‘op zicht’; geleende spullen, reparatiezaken, consignatiezaken of zaken in bruikleen.

Die laatste zaken worden vaak vergeten. Heeft u spullen van een ander en stuurt u die bijvoorbeeld terug dan is verlies extra vervelend. Een transportverzekering kan dan een uitkomst zijn.

Bedrijfsuitrusting – gereedschappen

Het is ook vaak mogelijk op een transportverzekering om de eigen bedrijfsuitrusting te verzekeren. Denk maar eens aan gereedschappen, onderdelen of monstercollecties in uw bestelauto.

Vervoermiddelen en gebied transportverzekering

Daar stellen verzekeringsmaatschappij geen eisen aan bij een transportverzekering. Vliegtuig, vrachtwagen, eigen wagen, motor, fiets of bestelauto. Er wordt geen verschil gemaakt. Zolang er maar sprake is transport van handelsgoederen en schade waar het voertuig bij betrokken is. Europa wordt standaard genomen als dekkingsgebied. Natuurlijk zijn er andere mogelijkheden maar dan wordt het al snel maatwerk. Deze standaard premies gaan uit van dekkingsgebied Europa.

Extra schadeoorzaken:


De transportverzekering verzekert uw handelsgoederen tegen diefstal, schade en verlies maar ook de volgende moment keert de transportverzekering uit. Het ‘stakersrisico‘ als oorzaak van schade of verlies, waaronder te verstaan:

Bent u zelf een transportonderneming?

Bent u zelf een transportonderneming wees dan attent op het risico van deze vervoerdersaansprakelijkheid. Die verzekeren wij niet op een transportverzekering want als vervoerder heeft u te maken met goederen van een ander. Daar bent u verantwoordelijk voor en dus ook aansprakelijk als u daar schade aan maakt.

Premies transport en vervoer

Video

Dat een ongeluk met uw goederen in een klein hoekje zit, laat bijgaande compilatie zien van ongelukken met vrachtwagens.

Verzekeringen

Laat uw reactie achter