7 preventietips Bouw diefstalpreventie

7 preventietips Bouw diefstalpreventieBouw diefstalpreventie en brandrisico zou een hoge prioriteit moeten hebben. Op een bouwplaats zijn diefstal en vandalisme een constant probleem om rekening mee te houden. Diefstal of vandalisme zorgt niet alleen voor een kostenpost door het directe verlies. Ook de gevolgschade kan flink oplopen. Door de stagnatie gaan kostbare uren verloren en die kosten kunnen niet worden doorberekend. Daarnaast kan doordat er niet op tijd wordt geleverd een boetebeding in werking treden. Dit verhoogt de gevolgschade kosten nog verder. Natuurlijk is het dus verstandig een verzekering te hebben voor diefstal maar goede preventie is belangrijker. Preventie is zeker zo nuttig als bouwverzekeringen.

7 Preventietips bouw diefstalpreventie

  1. Breng waardevolle goederen pas op het laatste moment naar de bouwplaats. Just in time, zullen we maar zeggen. Niet alleen buitenstaanders zijn geïnteresseerd maar onderschat het risico niet van diefstal door eigen werknemers of ingehuurde krachten. Vertrouwen is prima maar controle is effectiever.
  2. cv-installaties en keukenapparatuur of aantrekkelijke sanitair dus pas aanvoeren als er ook direct wordt geplaatst.
  3. Geintjes als het in brand steken van afval en bouwmaterialen kan worden beperkt door deze aan het eind van de dag op te ruimen.
  4. Maak ruim gebruik van goed afsluitbare containers.
  5. Hekwerk langs het terrein is een must om diefstal en brandstichting tegen te gaan. Zorg dus voor een goede beveiliging van de bouwplaats
  6. Vul de beveiliging aan met elektronische bouwplaatsbeveiliging; denk aan bewegingsdetectie en camera’s.
  7. Particulieren bewakingsdiensten kunnen sluit- en surveillancerondes uitvoeren.

Bouwverzekeringen voor professionals

bouw, Verzekeringen

Laat uw reactie achter