Brandverzekering aannemers 7 slimme 2018 tips

7 preventietips brandverzekering aannemers en bouwbedrijvenBrandverzekering aannemers en bouwbedrijven preventie.

Deze week is er weer extra aandacht voor brand en brandgevaar op de bouw. Mede door de verschrikkelijke ramp in West Londen in de Grenfell Tower. De brandverzekering aannemers en bouwbedrijven staan daardoor ook extra in de belangstelling. Maar welke risico’s zijn daarop verzekerd en welke uitsluitingen zijn er? In de volgende artikelen gaan we daar verder op in.

Premieberekening

CAR Aannemer premie berekenen online

 

In het algemeen is eerst goed om te kijken welke maatregelen een aannemer of een bouwbedrijf zelf kan nemen om dit risico rondom de brandverzekering aannemers te beperken.

Natuurlijk levert dat niet direct een financiële premieverlaging op maar wel een scherpe daling van de kosten die het gevolg zijn van een brand. Immers niet alle kosten zullen kunnen worden verzekerd. Het is daarom bij brandverzekering aannemers en bouwbedrijven altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden, goede preventie uit te voeren.
Veel klussen op een bouwplaats brengen brandrisico’s met zich mee. Toch is het niet altijd alleen tijdens werktijd dat de grootste kans op brand ontstaat; vooral tijdens de lunchpauze en na werktijd komen de meeste branden voor.

Preventietips

  1. Er zijn vaak eenvoudige alternatieven aanwezig om brandgevaarlijke werkzaamheden te vervangen door niet-brandgevaarlijke klussen. Denk bijvoorbeeld aan de dakbedekking die op veel verschillende manieren kan worden aangebracht. Dakdekken met vuur of warmte is een grote bron van veel brandellende. Dit lijkt ook een verantwoordelijkheid die mede door de architect zou moeten worden genomen bij het ontwerp.
  2. Maak duidelijke afspraken met de werknemers wie er brandgevaarlijke werkzaamheden verricht en wanneer. Controle op onverantwoorde activiteiten is belangrijk zodat de met meerdere ogen naar een risico kan worden gekeken. De enorme brand rondom de Moerdijk ramp laat dit in een prachtige analyse door zien. Hieronder staat een videofilm die laat zien hoe door ondeskundig handelen tot een enorme schade (en aansprakelijkheid) kan leiden. (spoiler…. niet blussen met water)
  3. Ga na of het mogelijk is om met speciale werkvergunningen te werken waar de brandgevaarlijke klussen plaatsvinden. Geef hierbij de plaats en de tijd nauwkeurig aan.
  4. Zorg ervoor dat brandbaar materiaal in de directe omgeving van de werkplek wordt verwijderd of brandwerend wordt afgedekt.
  5. Laat toezicht houden op het ontstaan van brand, tot na een uur na het beëindigen van de werkzaamheden.
  6. Zorg ervoor dat er geschikte blusapparatuur voorhanden is.
  7. Zorg ervoor dat u en uw medewerkers altijd een mobiele telefoon en belangrijke telefoonnummers bij de hand hebben om calamiteiten te melden en hulpdiensten in te schakelen.
Alle bedrijven offertes

 

Bouwverzekeringen voor professionals

Verzekeringen

Laat uw reactie achter