Premie transportverzekering overbodig of zinvol?

Een premie transportverzekering betalen is alleen verstandig als het ook zinvol is. Een standaard heldere transportverzekering kan een eenvoudig manier zijn om het vervoer van goederen goed te verzekeren. U krijgt immers vaak niet meer van € 10,- per kilo. Uw eigen verstuurde goederen zijn altijd meer waard dan dit bedrag,

Transport polispremie online

Overbodig of zinvol?

premie transportverzekeringEerst moeten we dan kijken wat er kan gebeuren. Tijdens het vervoer kunnen de goederen gestolen worden, schade ondervinden of gewoon verloren gaan door bijvoorbeeld een ongeval. Het maakt dan niet uit met welk vervoermiddel dat gebeurt. Vrachtwagen, vliegtuig, bestelauto, eigen vervoer of de fiets. Het maakt de verzekeringsmaatschappij niet uit zolang het een zakelijke schade is aan uw goederen. Natuurlijk zullen de meeste goederen worden vervoerd door bedrijven die daarvan hun beroep hebben gemaakt; de professionele vervoerder. Maar ook dan zal een premie transportverzekering goed besteed zijn. De schadevergoeding die u van die professionele vervoerders krijgt is namelijk heel laag. Vaak niet hoger van € 3,50 per kilo. Zijn uw goederen dus minder dan deze vergoeding dan is het verzekeren dus zinvol.

Voorbeeld premie transportverzekering

Bij vervoerde omzet tot € 70.000,- bedraagt de premie per maand € 6,25. De premie transportverzekering blijft ook bij hogere vervoerde omzet relatief laag. De kans voor de verzekeringsmaatschappij is immers niet zo groot. De schade die u heeft als eigenaar van de goederen kan echter wel rechtvaardigen om het risico door het betalen van een premie transportverzekering te verzekeren.

Welke verzekeringsvergoeding bij schade?

U krijgt bij schade de waarde van uw goederen uitgekeerd. Die vergoeding is

In dat laatste geval mist u immers niet alleen de kostprijs van de goederen maar ook de al gemaakt winst als de goederen zonder een verzekering verloren gaan.

Een aantal vervoerders

De belangrijkste vervoerders in Nederland zijn UPS, DHL, PostNL. U geeft uw goederen aan hen uit handen om te vervoeren van A naar B. Alhoewel er zelden schade is, kan er altijd iets misgaan. Bij het laden, lossen of gedurende de rit. Niet altijd kan de vervoerder daar zelf iets aan doen. denk maar eens aan een ongeval veroorzaakt door een ander. Maar ook door onvoorziene omstandigheden, kunnen er beschadigingen aan uw goederen komen bij een rit, als bijvoorbeeld een vrachtwagen vlam vat.

Ook diefstal is een schadegebeurtenis waardoor goederen verloren gaan. De vervoerder is vrijwel altijd aansprakelijk maar deze zal dan teruggrijpen op de dienstenvoorwaarden bij het uitbetalen van uw schade. Die zullen dus vaak niet meer dan € 3,50 vergoeding per kilo uitkeren. Soms zijn die vergoeding ook nog eens per zending gemaximeerd. De voorwaarden staan op de websites van UPS, DHL, PostNL (pdf). Vaak zullen ze deze ook aan u hebben toegezonden. U ziet dat een premie Transportverzekering Goederen al snel terugverdiend is bij eens schade.

Welke goederen zijn verzekerd?

  1. De goederen van uzelf maar mee u uw omzet maakt;
  2. Ook de goederen die u van andere in bezit heeft (consignatie) zijn verzekerd;
  3. Op zicht zaken; geleende zaken van een ander, reparatiegoederen, consignatiezaken of zaken in bruikleen.

Zijn er dus zaken van een ander en stuurt u die bijvoorbeeld terug naar de eigenaar dan is verlies heel vervelend.

Transport polispremie online

Bedrijfsuitrusting.

Er is door een premie Transportverzekering Goederen te betalen ook mogelijk om de eigen bedrijven uitrusting te verzekeren. Gereedschappen, onderdelen of monstercollecties in uw eigen wagen zijn op die manier ook te verzekeren. Hier vindt u de premies.

Vervoermiddelen en dekkingsgebied.

Verzekeringsmaatschappij stellen geen eisen aan als er een premie transportverzekering is betaald. Natuurlijk zijn uw goederen in uw eigen bestelauto’s en vrachtwagens verzekerd. Maar ook de wagens van de vervoerder. Maar ook alternatieven vervoermiddelen zoals motor, scooter, drone of  fiets. Het maakt de verzekeringsmaatschappij niet uit. Zolang er sprake is transport van handelsgoederen en schade waar het voertuig bij betrokken is, zal de verzekeraar gaan uitkeren bij schade.

Europa is standaard het dekkingsgebied. Deze standaard premies gaan uit van dekkingsgebied Europa. Wilt u een groter dekkingsgebied dan kan dat ook goed verzekerd worden. De verzekeringsmaatschappij wil dan echter meer informatie ontvangen om de premie transportverzekering zuiver vast te stellen. Bel ons even dan helpen wij u verder.

U bent zelf een professionele vervoerder?

Bent u zelf een professionele vervoerder en wilt u het aansprakelijkheidsrisico voor vervoersschade verzekeren? Dat kan goed en snel gebeuren. Via onze eenvoudige maatwerkofferte wordt de premie exact bepaald aan de hand van uw specifieke voorwaarden en risico’s. Hier het online maatwerk offerteformulier voor de professionele vervoerder.

Additionele schadeoorzaken:

De Transportverzekering Goederen verzekert uw handelsgoederen tegen diefstal, schade en verlies maar ook bij de volgende gebeurtenissen keert de transportverzekering uit en is de premie voor de transportverzekering waardevol gebleken. Het ‘stakersrisico‘ als oorzaak van schade of verlies, waaronder te verstaan:

Bij diefstal kan er een enorme schade ontstaan die er ontstaat bij vervoer. Een voorbeeld hieronder:

 

Alle bedrijven offertes
Verzekeringen

Comments are closed.