Bevriezen DGA pensioen in eigen beheer

BO5URB867FEen DGA zal zijn in pensioen in eigen beheer opgebouwde met korting kunnen gaan afkopen of omzetten naar een oudedagsverplichting. Plezierig want daarmee zorgt de DGA voor een gunstige omzetting van de beklemmende pensioenreserve.
Vooral het verschil tussen de commerciële waarde en de fiscale pensioenreserve wordt zo fraai opgelost.

Soms zal een DGA daar niet voor willen kiezen. Dat kan vrijwillig zijn of omdat hij niet kan kiezen voor afkopen of omzetting omdat de (ex) partner niet wil meetekenen. De enige oplossing is dan dat de pensioenreserve in eigen beheer opgebouwd wordt bevroren.

Als de DGA er voor kiest zijn reeds opgebouwde aanspraken ingevolge het pensioen in eigen beheer niet af te kopen of om te zetten in een oudedagsverplichting blijft voor hem alleen het bevriezen van de aanspraken. Oftewel het handhaven van de tot en met 31 december 2016 in eigen beheer opgebouwde aanspraken volgens de huidige regelgeving in de vennootschapsbelasting en loon- en inkomstenbelasting .
Aan deze reeds opgebouwde aanspraken kan niet meer worden gedoteerd. Actuariële oprenting van tot en met 31 december 2016 opgebouwde aanspraken vindt (voor zover voorzien in de pensioenovereenkomst) nog wel plaats.


(Tips en informatie rondom de pensioenverzekering voor de DGA. 13 minuten.)

DGA pensioen online berekenen

dga-pensioen-in-eigen-beheer-2017

Laat uw reactie achter