Minigraver verzekering minutieus uitgelegd

Minigraver verzekeringMinigraver verzekering zijn verplicht. Want ook (juist)  deze kleine gravers kunnen grote schade veroorzaken. Niet alleen tijdens het verkeersrisico (want dat risico is relatief beperkt), maar juist het werkrisico. Een minigraver verzekering nader bekijken is dus de moeite waard zodat de verzekering precies past bij de werkzaamheden en elk risico door de verzekeraar kan worden overgenomen. Daarbij zijn er grote premieverschillen en dus is een vergelijking verstandig. Die vergelijking maken wij en zorgen dat er precies de juiste verzekering wordt afgesloten tegen een gunstige prijs.

 

 

Soorten minigraver verzekering.

 1. WA verzekering oftewel Wettelijke aansprakelijkheid minigraver verzekering. met een wettelijke aansprakelijkheidsdekking wordt de schade verzekerd die wordt toegebracht aan anderen. Vooral de letselschade is daarbij een belangrijk aspect. Premieberekening. De aanvullingen zijn:
  1. Cascoverzekering beperkt. De minigraver is dan, naast de wettelijke aansprakelijkheid, verzekerd bij brand, verduistering, diefstal en stormschade.
  2. Cascoverzekering volledig. U kunt de graver ook extra verzekeren voor “alle van buitenkomende onheilen”. Zelfs als het door uw eigen schuld gebeurt. Dan is ook vandalisme, onjuiste bediening en overstroming of grondverzakking verzekerd.
  3. Eigen gebrek toevoeging bij Casco. In dat geval bent u met de minigraver verzekering ook gedekt bij schade vanwege constructiefouten, kapot materieel, materiaal-moeheid. Ook als de minigraver niet meer werkt is deze schade verzekerd. De hijskranen mogen dan niet ouder zijn dan zes jaar. De verzekeringsvoorwaarden verschillen per verzekeraar.
  4. Letsel van de bestuurder kan ook meeverzekerd worden op een minigraver verzekering. Dat geen verplichte wettelijke aansprakelijkheid maar wel plezierig om de minigraver bestuurder geldelijk te compenseren als deze schade heeft.
  5. Verzeker ook altijd Ondergrondse schade. Wees even goed attent op WION eisen. Lees deze uitleg ook nog even voor een duidelijke uitleg vanuit de verzekeraars.

Wij hebben een audio toelichting voor alles rondom de wettelijke aansprakelijkheid bij minigraver verzekering. Het gaat over alle werkmaterielen maar ook erg nuttig bij het gebruik van minigravers.

Er zijn altijd risico’s bij het niet correct gebruiken van een minigraver. Die problemen zijn duidelijk te zien minigaver ongevallen. Niet de schade aan de graver zelf is het belangrijkste probleem. Maar juist de gevolgschade in de vorm van letselschade kan een ongekende schadeclaim op de wettelijke aansprakelijkheid minigraver verzekering geven. Elke werkgever zal zich moeten toezien dat een minigraver goed en deskundig wordt gebruikt.

 

Verzekeringen

Laat uw reactie achter